flyers

 

Superturist

Galerija Miroslav Kraljević 31.4. – 15.5. 2007

http://zagreblondonlondonzagreb.blogspot.com

 Sudjelovali: Lucy Carew, Matea Šabić, Jonathan Gabb, Anja Maleć, Nicholas Lockyer, Mirna Martini, Lorna Macmillan, Tomica Mostečak, Wendy McLean, Dina Rončević, Trevor Taylor, Nives Sertić, Natasha Stanbridge, Lea Vidaković.

Program razmjene zamiš¡ljen je kao nastavak projekta FROM LONDON WITH LOVE / gostovanja studenata s Metropolitan University London

u organizaciji galerije Miroslav Kraljević a u suradnji s OZAFIN/om ALU, u svibnju 2006.

Studenti prije dolaska partnerske grupe pripremaju radove za svoje partnere u obliku Vodiča – audio vodiča, turističkog vodiča, stručnog vodiča. Ovo je prilika da studenti realiziraju interaktivan rad, ali i prilika da se jedna od mogućih tema razmjene (Turizam, promatranje “drugog” manifestira u obliku projekta.) Na kraju boravka u “inostranstvu” dolazeći studenti takoder će napraviti projekt u obliku Vodiča za domicilnu grupu – tako da ce zagrebački studenti londonskim ponuditi vodstvo kroz London, a londonski studenti ce zagrebačkim ponuditi vodič Zagrebom.

Teme projekta nisu bile specifično zadane, međutim studenti su pregledavali određene tekstove i ponuđene su im sljedeće teme kao predmeti za razmiš¡ljanje: jezik, prijevod, turizam, nomadizam, putovanje, spektakl, drugi, dislokacija, avantura. Sastavni dio projekta bio je “predprogram” u kojem su studenti jedni drugima pripremili svojevrsne “pakete” slika, crteža, ilustracija, tekstova, inspiracija, citata. Paketi su slani poštom drugoj strani prije samog susreta. Projekt je nadalje ukljucivao i vodstva koja su i domacini i gosti pripremili jedni drugima vodstva po poznatom, odnosno nepoznatom teritoriju.

Ovo je nastavak suradnje koja je prvi puta ostvarena 2005, te koja će nadamo se biti razvijena u niz razmjena i projekta izmedu dviju akademija.


Lucy Carew

Lucy Carew

p4210237
p4210242

Mirna Martini

Mirna Martini

 

Trevor Taylor and Natasha Stanbridge

Trevor Taylor and Natasha Stanbridge