Izgubljena fox

1556_cover

 

studentski blog

Sudionici:
Nikolina Butorac

Marija Golub

Phil Howe

Jari Kennedy

Tihana Mandušić

Henry Mulhall

Luka Smetiško

Eva Vikstrom

Eva Wilkinson

Josip Horvat

Mentori i koordinatori projekta:
Ben Cain i Nicole Hewitt

Izložba ‘Izgubljena fox’ organizirana je u okviru projekta razmjene studenata Odsjeka za animirani film i nove medije i studenata s Metropolitan University London koji se održava već 5 godina za redom.
Projekt započinje nizom sastanaka, čitaonica i radionica u kojima studenti zajedno promišljaju mogućnosti i ciljeve projekta. Iako se osnovna tema mijenja iz godine u godinu, često se same nameću teme vezane uz pojam stranog, egzotičnog, turizma, izmještanja/ dislokacije i otuđivanja.

 

Projekt se odvija u dvije glavne faze – pet studenata iz Zagreba odlazi u London, te pet londonskih studenata dolazi u Zagreb. Tijekom boravka u oba grada, studenti sudjeluju u grupnim seminarima i prezentacijama, obilaze izložbe, muzeje, predavanja, barove, pubove itd. Svaka faza projekta završava izložbom. Nastali radovi često su realizirani kao reakcija na situaciju / na grad i prostor Galerije Miroslav Kraljević. Priroda projekta nalaže određenu fluidnost i spontanost u pristupu, a samo iskustvo zahtjeva kontinuirano preispitivanje stavova i predodžbi studenata. Naglasak nije na dovršenosti radova, već često na formiranju početnih stadija rada koji će se ostvariti u nekom kasnijem periodu. Studentska razmjena i izložba ‘Izgubljena fox’ nastavak je suradnje započete 2005. godine s namjerom stvaranja dugoročne razmjene između ovih dviju umjetničkih škola.

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Projekt su podržali: London Metropolitan University i
ALU Zagreb, Grad Zagreb, Ministarstvo kulture RH i Studentski zbor.