Antonija Veljačić



Animirana priča prema stvarnom događaju. Priča je to o grupi mladića jednog novozagrebačkog naselja kojima se obična proslava rođendana pretvorila u zanimljiv provod.

Martin Babić

mbabiczavrsni_2011

m_babic

Dva stara prijatelja se susreću nakon mnogo vremena u istom trenutku kada se na svemirskom brodu održavaju važni mirovni pregovori, ali jedna od strana nije zainteresirana za mir!

http://www.youtube.com/watch?v=r1cst3PDC8E

Vanja Babić

vanjab21

vanjab1

vanjab

Ima ih u tramvajima, djele ih na ulicama, zataknuti su za brisaće na automobilima.Većina tih papirića reklamira kredite. Oni su jednostavnog dizajna i upečatljivih, žarkih boja. Njihova količina ih čini nemogućima za nezamijetiti, a promoviraju uslugu koja je nepovoljna za korisnika, ujedno stvarajući vizualno zagađenje.
Iskorištavaju javni prostor na napadan i drzak način u društvu neimaštine i materijalne nesigurnosti, gdje su gotovo svi opterečeni nekom vrstom kredita ili duga – reklamiranje istih čini se neprimjereno, time to postaje čak i okrutno poigravanje naivnim stanovništvom.
Rad proispituje tu problematiku, način djelovanja i funkcioniranja tih letaka Poigravanjem s aspektom dizajna i likovnosti ali i tehnikom distribucije. Micanjem tekstualnog sadržaja, pokušao sam od nečega što je shvaćeno kao ružno i napadno stvoriti nešto lijepo i suptilno.

Jelena Oroz

Anton Svetič